MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriyelilere vatandaşlık verileceği açıklamasını "Sayın Cumhurbaşkanı bunları kucaklamak açısından öyle bir ifade kullanmıştır. Ama yanlış olduğunu da kabul etmek durumundadır" sözleriyle eleştirdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş'in mezarına ziyarette bulundu.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Suriyeli mültecilerden isteyenlere vatandaşlık verilecek" açıklamasına değindi.
Bahçeli, şunları söyledi:
"Komşu ülkelerde çok acımasızca yaşanan bir hayat var. Katliamlar oluyor. Bir başka ülkeye de sığınanlar var. Türkiye büyük bir ülkedir. Komşulardan gelebilecek taleplere karşı kapılarını açmış, ekmeğini paylaşmıştır.
Türkiye'de huzur içinde yaşamalarını sağlayacak hizmeti sunmuştur. Bunlar Türk milletine yakışır davranışlardır. Bunun yerine getirilmesine millet olarak destek verilir.
Fakat gelecekte hangi amaca yönelik olacağı üzerinde tartışmalar yapılacak konuda bunları vatandaşlığa alabiliriz denildiği vakit vatandaşlık kavramı çok farklı algılanmaya başlar. Sayın Cumhurbaşkanı bunları kucaklamak açısından öyle bir ifade kullanmıştır. Ama yanlış olduğunu da kabul etmek durumundadır."
PARTİ İÇİ MUHALEFETE GÖZDAĞI
MHP’de muhaliflerin bayramlaşma için genel merkezle aynı günü tercih etmelerini değerlendiren Bahçeli, “Basınımızın böyle lüzumsuz şeylerle uğraşması da bizi üzüyor. Bir şahıs; eşine, dostuna, yakınına, akrabasına, dava arkadaşlarına, ülküdaşlarına ramazan ayında bir iftar verebilir. Bu onun hakkıdır, insani bir görevidir ve bir dayanışma unsurudur. Bu güzel bir davranıştır. Buna herkes saygı duyar ve nitekim çok sayıda iftar sofraları kurulmuştur. Kimsenin de buna itirazı yoktur ama bayramlaşma gibi bazı ideolojik kalıntılar doğrultusunda alternatif üretme gibi bir çılgınlık Milliyetçi Hareket Partisi'ne yakışmaz. Bana gelen bilgilere göre bu, Fethullah Gülen örgütlenmesinin taban oluşturmak maksadıyla MHP'de bir alternatif bayramlaşma düzenleme gibi bir siyasi oyuna düştükleri bir kez daha görülüyor. Bu oyun bozulacaktır. Bu davaya gönül vermiş insanlarımız, bu tür davranışlara iltifat göstermez. Bunlar tüzüğümüze göre yanlıştır ve ihraç sebebidir. Onun için herkes ayağını denk alacaktır. Ona göre hareket edecektir. Alternatif bayramlaşmayı kabul edemeyiz. Eğer bunu böyle yaparsanız ve bunun yolunu açarsanız, Türkiye'de 34 tane alternatif bayramlaşma çıkar. Ne yapacağız o zaman. Bu işin şakası olmaz. Bu tarihi hataya düşenlerden de siyasetçi olmaz” şeklinde konuştu.
KURULTAY TARİHİ: 2018
Muhaliflerin 11 Temmuz'dan sonra delege imzalarını tekrar genel merkeze sunacağı söylentileri hakkında görüşleri sorulan Bahçeli, şunları kaydetti: “Onlar saptırıyorlar, hareketin her şart altında rahatsız edici davranışlarda bulunuyorlar. İhtiyati tedbir kararı var. ihtiyati tedbir kararı sonuçlanıncaya kadar ne imza toplanır ne kongre yapılır. Diyelim ki kendi aralarında gece imza topladılar, gündüz nereye uygulayacaklar bunu. O bakımdan meşgul olmamak lazımdır. Yargıyı beklemek lazımdır. Yargı ne gibi bir sonuç doğuracaksa, ona göre hareket etmeleri lazım. İmza toplayıp da ne yapacaklar, siz de toplayabilirsiniz ama yeri ve anlamı yoktur, yasal değildir.Yanlız basın yoluyla bunlar yaygınlaştıkça, herkes bir şey zannediyor imza toplamayı. Bunun haricinde başka imzalar da toplanırsa ne yapacağız. Bir fazla olanın kurultay hakkı var, bir eksik olanın kurultay hakkı yok mu diyeceğiz. MHP bunlara aldırış etmemektedir. Artık olaylar netleşmiştir. MHP'ni tarlada, sokakta korsan davranışlardan sıyırıp; yasal zeminde, geleneğine uygun bir tarzda büyük kurultayını yapma sürecine girmek lazımdır. Bununla ilgili de en makul tarih 18 Mart 2018'dir.”
Son Güncelleme: 05.07.2016 10:21