TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Rasim Ozan Kütahyalı’nın bir TV kanalında gündeme getirdiği ve MİT’e ait olduğu ifade edilen belgeleri TBMM’ye taşıdı.
MİT KANUNU’NU HATIRLATTI
Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan CHP’li Yarkadaş, MİT Kanunu’nun 27. Maddesini hatırlattı.
O MADDEDE NE VAR?
MİT Kanununun 27. maddesinin 1. paragrafı: “Milli İstihbarat Teşkilatı’nın görev ve faaliyetlerine ilişkin bilgi ve belgeleri, yetkisiz olarak alan, temin eden, çalan, sahte olarak üreten, bunlar üzerinde sahtecilik yapan ve bunları yok eden kişiye dört yıldan on yıla kadar hapis cezası verilir.”
MİT Kanununun 27. maddesinin 3. paragrafı: “Birinci ve ikinci fıkra kapsamındaki bilgi ve belgelerin; radyo, televizyon, internet, sosyal medya, gazete, dergi, kitap ve diğer tüm medya araçları ile her türlü yazılı, görsel, işitsel ve elektronik kitle iletişim araçları vasıtasıyla yayımlanması, yayılması veya açıklanması hâlinde; 9/6/2004 tarihli ve 5187 sayılı Basın Kanununun 11 inci maddesi ile 4/5/2007 tarihli ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunun 4 üncü ve 6 ncı maddeleri hükümlerine göre sorumlulukları belirlenenler ile bunları yayanlar hakkında üç yıldan dokuz yıla kadar hapis cezası verilir.”
‘2017 YILINDA HAPİSHANEYE GİRECEK TEHDİDİ’
Bir televizyon programında spor yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili 4 dosya ve 2 cilt göstererek (MİT dosyası), ”Aziz Yıldırım, maymunun 2017 yılında hapishaneye girecek. Garantili... Yüzde yüz... Anladın sen. Aslanlar gibi Savcı Serdar Coşkun'un iddianamesine göre FETÖ ile işbirliği yapıp parada anlaşamadınız” dedi.
Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş; “O belgeler doğru mudur? Doğruysa Rasim Ozan Kütahyalı’nın eline nasıl geçmiştir?” sorularını yöneltti.
Yarkadaş, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
1- Rasim Ozan Kütahyalı’nın canlı yayında işaret ettiği belgeler doğru mudur?
2- Bu belgeler doğru ise Rasim Ozan Kütahyalı’nın eline nasıl geçmiştir?
3- Bu belgeleri Rasim Ozan Kütahyalı’ya sızdıran MİT görevlilerinin tespiti hakkında başlatılmış bir çalışma var mıdır?
4- Konu ile ilgili Milli İstihbarat Teşkilatı bir açıklama yapacak mıdır?
5- Bu belgeler Fenerbahçe Spor Kulübüne yönelik kongre ve başkan değiştirme operasyonunun bir parçası mıdır?
6- 25 milyon taraftara sahip bir kulübün başkanı hakkında MİT gibi önemli kurum dışında mahkemelerin, savcılıkların adının bir TV kanalında canlı yayında kullanılması doğru mudur? Bu eylem kurumların itibar ve saygınlıklarına gölge düşürülmesi anlamına da gelmemekte midir?
Son Güncelleme: 27.10.2016 11:23