Türkiye'ye yönelik yaptırımlar ABD Senatosu'ndan geçti

Türkiye’ye yaptırım ön gören ve bunun 30 gün içerisinde uygulanmasını talep eden 2021 Savunma Bütçesi, ABD Temsilciler Meclisi’nin ardından Senato’dan da geçti.

11 Aralık 2020 Cuma 21:48
Türkiye'ye yönelik yaptırımlar ABD Senatosu'ndan geçti

NTV Washington Muhabiri Hüseyin Günay’ın aktardığına göre; yaptırımları içeren bütçede son adım olarak ABD Başkanı Donald Trump’ın imzası kaldı.

Reuters, dün yaptığı haberde ABD’nin her an Türkiye’ye yönelik S-400 alımlarıyla ilgili yaptırım uygulayabileceğini söylemişti. Yaptırımların Türkiye’nin savunma sanayiine ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’e yönelik olması bekleniyordu.

Son Güncelleme: 11.12.2020 21:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.