Kadıköy'de gözaltına alınan 23 kişiden 10'u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Boğaziçi Dayanışması'ndan yapılan açıklamada, "Kadıköy'de gözaltına alınan 23 arkadaşımızdan 10'u tutuklamaya, 13'ü adli kontrol şartıyla hakimliğe sevk edildi. Bir arkadaşımızı dahi size teslim etmeyeceğiz! #AşağıBakmayacağız" ifadeleri kullanıldı.
Avukat Ali Gül'ün gelişmeyi duyurduğu açıklaması şöyle oldu:
Kadıköy'de gözaltına alınan 23 kişiden 10'u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş. Ben fiziken bitmiş durumdayım, aranızda olamadığım için çok üzgünüm. İmkanı olan avukat arkadaşlar ve hatta vatandaşlar lütfen Kartal Adliyesi'ne gitsinler ve bu saçmalığa karşı çıksınlar.
Dün gösterdiğimiz dayanışma ruhunu bugün de gösterelim lütfen. Milletvekillerini, siyasetçileri, sanatçıları, toplumun önde gelen insanlarını menşınlarınızla darlayın. Bugün orada olmanız boynunuzun borcudur.