İstanbul Valiliği: Sokaklarda dilendirilirken yakalanan 329 çocuk yeniden okul yolunda

İstanbul Valiliği, "Valilik koordinasyonunda 7 Ağustos'tan bu yana yapılan uygulamalarda yakalanan ve aileleriyle görüşülen 329 dilendirilen çocuk okul yolunda" açıklamasını yaptı.

09 Ekim 2023 Pazartesi 11:05
İstanbul Valiliği: Sokaklarda dilendirilirken yakalanan 329 çocuk yeniden okul yolunda

İstanbul Valiliği, "Valilik koordinasyonunda 7 Ağustos'tan bu yana yapılan uygulamalarda yakalanan ve aileleriyle görüşülen 329 dilendirilen çocuk okul yolunda" açıklamasını yaptı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, 7 Ağustos'tan bu yana süren valilik koordinasyonundaki çalışmalarda Emniyet, Jandarma ve Zabıta ekiplerinin, yüzlerce yetişkin ve çocuk dilenciyi yakalayarak haklarında idari işlem yaptığı bildirildi. Açıklamaya göre, 909 yetişkin dilenciye toplam 5 bin 570 şkez idari işlem yapıldı. Uygulamalarda ayrıca 38 kişiye de 'çocuğun dilendirilmesi' suçundan TCK’nın ilgili maddeleri gereği adli işlem yapıldı. Uygulamalarda toplam 3 bin 491 lira 50 kuruş idari para cezası kesilirken, dilencilikten kazanıldığı belirlenen 86 bin 301 liraya da el konuldu.

ÇOCUKLARIN OKULA GÖNDERİLMESİ KONUSUNDA AİLELER UYARILDI

Valilik açıklamasında, 7 Ağustos-8 Ekim tarihleri arasında 329 da dilendirilen çocuk yakalandığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Uygulamalarda yakalanan 329 çocuğun dosyaları, haklarında gerekli değerlendirmelerin yapılabilmesi için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne sevk edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından ailelere, çocukların dilendirilmeye devam ettiği takdirde devlet korumasına alınacağına dair uyarılarda bulunuldu. İhtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yardım yapılırken çocukların da yeniden eğitimlerine devam etmesi yönünde ailelere uyarılarda bulunuldu.

SOKAKLARDA DİLENEN ÇOCUK SAYISINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Yapılan bu uyarıların ardından, İstanbul’un 39 ilçesinde devam eden periyodik uygulamalarda, çocuk dilenci sayısında büyük düşüş yaşandığı tespit edildi. İl genelinde yapılan dilenci uygulamaları düzenli olarak devam edecek.

TEMEL HEDEF SOKAKLARDA EVSİZ YA DA DİLENEN ŞAHSIN KALMAMASI

İstanbul Valiliği; dilenciler ve sokaklarda yaşayan evsizlerle ilgili yaptığı uygulamalarla İstanbul için bu iki sorunun kalıcı olarak çözülmesini hedefliyor."

Son Güncelleme: 09.10.2023 11:07
Anahtar Kelimeler:
İstanbul Valiliği
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.