Ekrem İmamoğlu'nun dikkat çektiği Sazlıdere Barajı etrafında iş makinaları aralıksız çalışıyor

Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun "Yokluğumu fırsat bilip 'Kanal İstanbul' denen rant ve talan projesi uğruna Avrupa Yakası’nın en önemli su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Barajı’nın etrafında 24 bin konutun inşaatını başlattılar” sözleri üzerine gözlerin çevrildiği bölgede, onlarca iş makinası geniş bir alanda çalışmalara aralıksız devam ediyor. Bölgede arıcılık yapan bir vatandaşın kovanlarının ise şantiye ortasında kaldığı görüldü.

18 Nisan 2025 Cuma 16:50
Ekrem İmamoğlu'nun dikkat çektiği Sazlıdere Barajı etrafında iş makinaları aralıksız çalışıyor

Haber: OKTAY YILDIRIM - Kamera: UMUT EMRE GÖKBULUT

(İSTANBUL)- Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun "Yokluğumu fırsat bilip 'Kanal İstanbul' denen rant ve talan projesi uğruna Avrupa Yakası’nın en önemli su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Barajı’nın etrafında 24 bin konutun inşaatını başlattılar” sözleri üzerine gözlerin çevrildiği bölgede, onlarca iş makinası geniş bir alanda çalışmalara aralıksız devam ediyor. Bölgede arıcılık yapan bir vatandaşın kovanlarının ise şantiye ortasında kaldığı görüldü.

Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu, dün yaptığı paylaşımda, "Yokluğumu fırsat bilip 'Kanal İstanbul' denen rant ve talan projesi uğruna Avrupa Yakası’nın en önemli su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Barajı’nın etrafında 24 bin konutun inşaatını başlattılar. Bu kez alelacele TOKİ'yi devreye almışlar. Dozer ve iş makinelerini mutlak koruma alanının içine, suyun dibine kadar sokmuşlar" demişti.

İmamoğlu’nun bu açıklaması üzerine gözler bölgeye çevrildi. ANKA Haber Ajansı, bölgede geniş bir alanda çalışmalarını aralıksız sürdüren onlarca iş makinasını görüntüledi. Bölgede arıcılık yapan bir vatandaşın kovanlarının ise şantiyenin ortasında kaldığı gözlendi.

İstanbul Planlama Ajansı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ekosistimin zarar gördüğü belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Kanal İstanbul projesi, hukukun hiçe sayılarak, bilirkişi raporlarındaki çevre ve su havzası uyarılarına rağmen ilerliyor. Tüm dünya iklim kriziyle mücadele ederken, bu projeyle İstanbul'un su güvenliği tehlikeye atılıyor, ekosistemimiz zarar görüyor.

55 milyon metreküp içme suyu kaybolacak.

20.000 futbol sahası büyüklüğünde, 136 milyon metrekarelik tarım alanı yok edilecek.

394 bin ağacın kesileceği ve 13.400 hektarlık orman arazisinin yok olacak. 287 hektarlık muhafaza ormanının da zarar görecek. 1,2 milyon kişinin 1 yıllık oksijen kaynağının kaybolacak.”

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 18.04.2025 17:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.