Diş Hekimlerinden Barolara Destek

TDB, yazılı açıklama yaparak, Ankara’ya yürüyüşe geçen baroların eylemine destek verdi ve “Meslek birliklerinin, baroların, odaların ve üyelerinin görüş ve önerilerini alma zahmetine bile katlanmayan bu anti-demokratik çabaların suni gündem olmaktan başka bir anlam ifade etmeyeceğini bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi.

19 Haziran 2020 Cuma 17:27
Diş Hekimlerinden Barolara Destek

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), 35 baronun “Savunma yürüyor” eylemine destek verdiğnii açıkladı. Yazılı açıklama yapan TDB, işsizlik, hayat pahalılığı ve koronavirüs salgının olduğu dönemde meslek kuruluşlarının seçim sisteminin değiştirilmesini “manidar” bularak, “Ülkemizin demokratik birikimi ve Meslek Birliklerimizin, Barolarımızın ve Odalarımızın temsil ettiği mücadeleci gelenek bu girişimleri durdurma  kudretine sahiptir” dedi.

Açıklamada “çoklu baro” ve  “nispi temsil” içerikli yasal düzenleme girişimlerine karşı baroların yaptığı yürüyüşün “haklı” olduğu kaydedilerek, “Meslek birliklerinin, baroların, odaların ve üyelerinin görüş ve önerilerini  alma zahmetine bile  katlanmayan bu anti-demokratik çabaların suni gündem olmaktan başka bir anlam ifade etmeyeceğini bir kez daha hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 19.06.2020 17:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.