Devlet Bahçeli Köprüsü'nün Adı Değişti: 15 Temmuz Şehitler Köprüsü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Niğde Otoyolu’nun açılışında Adana’da yapımına Devlet Bahçeli adıyla başlanan köprü için konuştu. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle yapılan görüşme sonucu köprünün adının 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirildiğini duyurdu. Erdoğan, 18 yılda Türkiye’yi uluslararası alanda güçlü konuma getirdiklerini ifade ederek, “Siyasi olarak yok hükmünde kabul edilen bir ülkeden tüm denklemlerde kritik role sahip ülke seviyesine çıktık"dedi.

04 Eylül 2020 Cuma 19:07
Devlet Bahçeli Köprüsü'nün Adı Değişti: 15 Temmuz Şehitler Köprüsü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Niğde Otoyolu’nun açılışında Adana’da yapımına Devlet Bahçeli adıyla başlanan köprü için konuştu. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle yapılan görüşme sonucu köprünün adının 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirildiğini duyurdu. Erdoğan, 18 yılda Türkiye’yi uluslararası alanda güçlü konuma getirdiklerini ifade ederek, “Siyasi olarak yok hükmünde kabul edilen bir ülkeden tüm denklemlerde kritik role sahip ülke seviyesine çıktık"dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Niğde Otoyolu’nun açılışına katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada 18 yılda Türkiye’yi uluslararası konumda güçlü hale getirdiklerini söyleyerek, “Siyasi olarak yok hükmünde kabul edilen bir ülkeden tüm denklemlerde kritik role sahip ülke seviyesine çıktık. Pek çok uluslararası alanda tavrına göre pozisyon alınan ülke konumuna yükselttik. Ekonomik olarak zayıf bir yapıdan ardı ardına onlarca saldırıya göğüs gererek, 2023 hedeflerine yürüyen bir ülke haline geldik” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ismi verilen ancak mali sıkıntılar nedeniyle bitirilemeyen Adana’daki Devlet Bahçeli Köprüsü’nün isminin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak belirlendiğini duyuran Erdoğan, “Kimi belediyelerin başlattığı devam etmediği projelere devam ediyoruz. Adana için sembol eser olan Seyhan Barajı'nın yanındaki köprüdür. Yüzde 47'lik tamamlanan köprünün kalan kısımlarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tamamlayacaktır. İnşasına Devlet Bahçeli ismiyle başlayan bu köprünün adını Sayın Bahçeli'nin isteğiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak belirledik" diye konuştu.

Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 18 Mart 2022’de açılacağını duyurarak, 2023 seçimleri için “Yani önümüzde 3 yıllık hizmet dönemi bulunuyor. 2023’ü yeni bir zaferi ilan etmek için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı. Erdoğan, yeni yatırımların devam edeceğini kaydederek, “Evlatlarımıza 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri bir Türkiye bırakmakta kararlıyız. Kazandığımız her başarıyı bu yolda atılmış bir adım olarak görüyoruz” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Yap-işlet- devret modeliyle ülkemizin kazandırdığımız ve toplam uzunluğu 330 km olan bu yolu hizmete alıyoruz. Bu güzergah Avrupa, Kafkasya ve Asya yolunun da önemli bir transit aracıdır. Bu otoyolun hizmete açılmasıyla hiç şehir içine girmeden Şanlıurfa’ya kadar gidilecektir.Marmara Denizi’ni çepe çevre saran otoyolun ve Çanakkale Köprüsünün tamamlamasıyla ulaşım sorununu tamamen çözmüş olacağız. Ankara- Niğde Otoyolu büyük ağın kritik parçalarından biridir. Hesaplamalara göre yılda bu otoyol sayesinde ülkemiz vakitten 885 milyon lira, akaryakıttan 743 milyon lira olmak üzere kazanacak.”

“Güzergah boyunca dikilecek 6,3 milyon bitki ve 1.1 milyon metrekare çimlendirmeyle bozkır ikliminin çevresi de değişecektir. Döşenen fiber iletişim ağı ve sensörlerle akıllı yol olarak tasarlandı. Eskiden tamamen insan gücüyle yapılan pek çok işlem bu yolda akıllı ulaşım sistemiyle gerçekleşecek. Trafik yoğunluğundan buzlanmaya, ileriden aklı araçların kullanılmasına yol sağlayacak proje ile geleceğe ışık tuttuk. Bu otoyol devlet açısından da oldukça karlı oldu.”

“ERG firmasını bu konudaki cesaretiyle kutluyorum. Kalkınmanın ve gelişmenin temel altyapılarından biri ulaşımdır. İnsan ve yük taşımacılığının güvenli ve hızlı yapılamadığı bir ülkede kalkınmayı gerçekleştirebilmek mümkün değildir. Ulaşımda gitmediğin, gidemediğin yer senin değildir anlayışıyla en doğusundan, en kuzeyinden, güneyine kadar ülkemizin ulaşılabilir olması için yola çıktık. Denizyolunda da inşa halindeki dev limanlarımızla ülkemizin önünde yeni bir dönemi başlatıyoruz. Ülkemize 18 yılda kazandırdığımız otoyol sayısı 1581 km buldu. Ülkemizin toplam otoyol uzunluğu 3 bin 295 km ulaştı. Göreve geldiğimizde bölünmüş yol 6 bin 109 km’ydi, 27 bin 507 km yükselttik. Nereden nereye.”

“315 tüneli hizmete alarak zor coğrafyalarda ulaşımın hızlı ve güvenli şekilde ilerlemesini sağladık. Koronavirüs sürecinde açtığımız yerler dahi ülkemizin geldiği yeri göstermektedir… Durmak yok, yola devam. Koronavirüs bile engel olamıyor. Terör örgütünün yapılmasını engellediği Cudi Dağının inşaatını tamamladık. Ilısu Barajı’nı da bitirdik.”

“Yeni projeleri de yakında takip ediyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün her aşamasında bizzat orada bulunduk. Hedefimiz 2022 18 Mart’ında bu köprüyü açmaktır. Kimi belediyelerin akil bıraktığı bazı projelerin de bakanlıklarımızla tamamlıyoruz. Bunlardan birisi de Seyhan Barajı’nın hemen yanındaki köprüdür. Bu köprünün kalan kısımlarını 530 milyon lira maliyet ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tamamlayacaktır. Yine bakanlımızla inşa edilecektir. Devlet Bahçeli adıyla başlayan bu köprünün adını Sayın Bahçeli’nin talebiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak belirledik.”

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğimiz günden beri her anımız hizmetle geçti. Milletimiz bize ülkenin yönetimini teveccüh etti. Eskilerin düt demeye dudak gerek diye sözü var. Türkiye’nin özellikle son 7 yılda maruz kaldığı bunca iç ve dış fırtınadan başarılı çıkması, demokrasi ve ekonomide getirdiğimiz seviye sayesindedir. Türkiye’nin ayaklarındaki prangaları parçaladık.”

“Bugün doğu Akdeniz’de ve güney sınırlarımızda Türkiye’nin ağırlığı hissediliyorsa, gerisinde siyasi, askeri ve ekonomik güç vardır. Siyasi olarak yok hükmünde kabul edilen bir ülkeden tüm denklemlerde kritik role sahip ülke seviyesine çıktık. Pek çok uluslararası alanda tavrına göre pozisyon alınan ülke konumuna yükselttik. Ekonomik olarak zayıf bir yapıdan ardı ardına onlarca saldırıya göğüs gererek, 2023 hedeflerine yürüyen bir ülke haline geldik. Salgın döneminde pek çok ülkenin sağlık sistemi çökerken biz vatandaşlarımıza en iyi hizmeti ücretsiz verdik.”

“Milletimizin gönlündeki yerinde kuru lafla, yalanla, iftira ile değil yaptığımız hizmet, inşa ettiğimiz eserle sahip olduk. Türkiye’nin önündeki ilk seçimler 2023 yılında. Yani önümüzde 3 yıllık hizmet dönemi bulunuyor. 2023’ü yeni bir zaferi ilan etmek için var gücümüzle çalışacağız. Birliğimize sahip çıktığımız müddetçe hiç kimse bu ülkeyi hedefine ulaşmaktan alı koyamaz. Dışarıdaki bozguncular birer birer deşifre oluyor. Ülkeyi rotasından çıkarmaya çalışanlar hüsrana uğrayacaktır. Girdiğimiz her projede milletimiz yanımızdadır. 178 km’lik bir otobanın açılışını yapıyoruz. Türkiye’nin istiklal ve istikbal kavgası olarak gördüğümüz bu mücadeleyi zafere taşıyacağız.”

“Evlatlarımıza 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri bir Türkiye bırakmakta kararlıyız. Kazandığımız her başarıyı bu yolda atılmış bir adım olarak görüyoruz.”  

Son Güncelleme: 04.09.2020 19:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.