Artçılar sürüyor, uzmanlardan uyarı: evlere girmeyin!

Elazığ'daki depremden acılı haberler gelirken artçı sarsıntılar da sürüyor. Uzmanlar vatandaşları evlere girmemesi için uyarıyor.

25 Ocak 2020 Cumartesi 00:32
Artçılar sürüyor, uzmanlardan uyarı: evlere girmeyin!

Elazığ’daki deprem Suriye’den Samsun’a kadar hissedilirken bölgeden acı haberler de gelmeye devam ediyor.

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin açıklamasına göre Sivrice ilçesinde saat 20:55'te 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin 6,75 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Kandilli daha sonra depremin büyüklüğünü 6.5 olarak güncelledi.

İlk depremin ardından artçı sarsıntılar da sürüyor.  Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre saat 23.55 itibariyle 55 artçı sarsıntı meydana geldi. Uzmanlar, bölgedeki vatandaşları, evlere girilmemesi konusunda uyarıyor.
 
Doğu Anadolu fay hattı üzerindeki bölgede daha önce de deprem felaketi yaşanmıştı. 8 Mart 2010 tarihinde saat 04.32'de  Karakoçan ilçesinde 6.0 büyüklüğünde meydana gelen depremde 41 kişi yaşamını yitirmişi.

(Anka)

Son Güncelleme: 25.01.2020 01:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.