Cep telefonlarına yüzde 8 zam!

Cep telefonlarına yüzde 8 zam!

02 Ağustos 2016 Salı 17:42
Cep telefonlarına yüzde 8 zam!

Cep telefonlarına yüzde 8 zam geliyor. Gerekçe ise, yeni uygulamaya konulan bandrol ücretlerine ilişkin düzenleme.

Akıllı cep telefonlarından alınan bandrol ücreti yüzde 6'dan yüzde 7'ye yükseldi, kararın fiyatlara yansıması gecikmedi.

Bugüne kadar ücret alınmayanlardan da yüzde 6 bandrol ücreti ithalat aşamasında alınacak. Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi, akıllı telefonların yüzde 8 zamlanacağını açıkladı. Uygulama yurtiçi stokların bitmesinin ardından başlayacak. Böylece en düşük akıllı cep telefonu ücreti bin 500 liradan bin 620 liraya çıkacak.

Yeni düzenlemeyle cep telefonlarındaki toplam vergi yüzde 54'ü aştı. Bu verginin yüzde 7'si TRT bandrol ücreti, yüzde 25'i ÖTV, yüzde 18'i KDV.

Ancak devlet önce Özel Tüketim Vergisi uygulayıp, Katma Değer Vergisi'ni bu fiyatın üzerinden aldığı için toplam vergi oranı yükseliyor. Bu arada Meclis'e gönderilen torba yasada da cep telefonlarına ilişkin bir düzenleme bulunuyor. Buna göre, cep telefonlarından alınan gümrük vergisi en az 160 liraya çıkarılırken, Bakanlar Kurulu bunu 3 kata kadar artırmaya yetkili olacak.

Son Güncelleme: 02.08.2016 18:11
Anahtar Kelimeler:
ZamTelefonBandrol
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.