Niğde ilinde kavun da tarla da kaldı. CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Bor ilçesinde Tepeköy’de üreticiler ile konuştu. Gürer tarlada kalan ürün sorununu TBMM’ye de taşıdı. “Tarım Bakanı üreticilerin sorunlarını seyrediyor ”dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer önce üretici ile buluşup sonra TBMM’de dile getirdiği sorunu anlatırken tarımda diğer ürünlerde yaşanan sıkıntıları da dile getirdi.” Üretici ürettiğini satamıyor, tüketici pahalı ürün alıyor, Tarım Bakanlığı seyrediyor “dedi
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM yaptığı konuşmada ,“ Niğde'de üretici perişan. Burada bunu dile getiriyoruz ama Tarım Bakanlığının Niğde'ye daha müdahalesi yok. Hafta sonu köyleri gezdim, elma 10 kuruş, patates 25 kuruş, domates 15 kuruş. Tüccar almadığı için ürün maliyetinin altında dahi satılamıyor. Bor Tepeköy'de de kavunlar tarlada kalmış. Üreticilerle konuştum, dekar maliyeti 1000 lira iken tüccar gelip 1 dekar kavunu 100 liraya dahi almıyor. Şu anda ürün tarlada. İlaç, mazot, gübre, elektrik ile kuyudan çıkarıldığı için maliyeti artan suyun kullanıldığı Niğde'de Tarım Bakanlığı Niğde'yi neden unutuyor? Ürün değer bulmadığı gibi; Niğde, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projesi dışında bırakıldı. Yüzde 70'i tarım ve hayvancılıkla geçinen bir bölge nedense IPARD kapsamına alınmadı. Havza bazlı teşvik kapsamında elma, patates, kavun yok. Hayvancılıkla ilgili düzenlemede Niğde unutuldu. Üretici ürününü satamıyor, tüketici ise kentlerde pahalı ürün almak durumunda kalıyor.Tarım Bakanlığı ise seyrediyor. Bakanlığın bu konuda Niğde ve diğer bölgelerdeki üreticiler için dikkatini çekiyorum” diye konuştu.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Bor Tepeköy’de konuştuğu üreticilerle tarlalarda kalan ürünü de yerinde gördü ve patates, elma, domates sonrası kavun ürününde dahi üreticinin mağdur durumda olması ve Tarım Bakanlığının bu bağlamda bir müdahalesinin olmamasını anlaşılır görmediğini ifade etti. “Bol bol vaat ve kağıt üzerinde kalan söz var ama tarım kan kaybediyor üretici ekim dikim yapmaktan vazgeçiyor. Bunun sıkıntısı gelecek yıllarda pahalı ürün olarak tüketiciye de yansır. Bir an önce sorun olan ürünlere bakanlık doğrudan müdahalede bulunmalıdır “diye konuştu. Gürer, Tepeköy ve Karanlıkdere köyleri için sulama amaçlı gölet sözünün de halen uygulamaya geçirilmediğine de vurgu yaptı .”Bir an önce Karanlıkdere ve Tepeköy için gölet yapımı sağlanmalıdır”dedi.
Son Güncelleme: 27.10.2016 11:23