Türkiye ve İspanya, "Türk balıkçılık sektöründe ortak piyasa düzeni" için proje başlattı

Tarım ve Orman Bakanlığı ile İspanya Krallığı, Galiçya Bölgesel Hükümeti iş birliğiyle Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Su Ürünleri Üretici Örgütleri ve Bakanlık İl Müdürlüklerinin Ortak Piyasa Düzeni ile Uyumlu Olarak Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesi geliştirdi. Projenin, Türk Balıkçılık Sektörü’nün Ortak Piyasa Düzeni’nin etkin şekilde yürütülmesine katkıda bulunmayı amaçladığı bildirildi.

20 Kasım 2020 Cuma 19:08
Türkiye ve İspanya, "Türk balıkçılık sektöründe ortak piyasa düzeni" için proje başlattı

Tarım ve Orman Bakanlığı ile İspanya Krallığı, Galiçya Bölgesel Hükümeti iş birliğiyle Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Su Ürünleri Üretici Örgütleri ve Bakanlık İl Müdürlüklerinin Ortak Piyasa Düzeni ile Uyumlu Olarak Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesi geliştirdi. Projenin, Türk Balıkçılık Sektörü’nün Ortak Piyasa Düzeni’nin etkin şekilde yürütülmesine katkıda bulunmayı amaçladığı bildirildi.

Türkiye Cumhuriyeti ve İspanya Krallığı arasında "Twinning (Eşleştirme) Projesi" kapsamında "Su Ürünleri Üretici Örgütleri ve Bakanlık İl Müdürlüklerinin Ortak Piyasa Düzeni ile Uyumlu Olarak Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesi geliştirildi. Projede, Ortak Balıkçılık Politikası (OBP) oluşturulmasına dikkat çekilerek "Balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği üretici örgütleri Ortak Balıkçılık Politikası ve Ortak Piyasa Düzeni’nin amaçlarını gerçekleştirmede anahtar rol oynamaktadır, bu sebepten, OBP’nin amaçları doğrultusunda belirlenen çerçeveye de saygı duyularak bu örgütlerin sorumluluklarının arttırılması ve balıkçılığın günlük yönetiminde daha anlamlı roller üstlenmelerinin sağlanması gerekmektedir" açıklaması yapıldı. 

Avrupa Birliği’nde bu örgütlerin, "Çevreci, ekonomik ve sosyal olarak sürdürülebilir balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği", "Ürün arzını piyasanın talepleri doğrultusunda planlama" ve "Katma değer oluşturma" konularında çalıştığı belirtildi. Türkiye ile yapılan projede ise amaçlar şu şekilde açıklandı:

- Su ürünleri üretici gruplarının ve Bakanlık merkez birimleri ile il müdürlüklerinin teknik ve kurumsal kapasitesinin arttırılması,
- Projenin sonuçlarının paylaşılmasıyla kooperatiflerin, üreticileri ve diğer paydaşların farkındalıklarının arttırılması,
- Piyasa bilgisinin geliştirilmesi ve elektronik mezatın da dâhil olduğu kapsamlı ve kanıta dayalı bir veri toplama sisteminin kurulması amacıyla teorik çerçevenin oluşturulması.

Son Güncelleme: 20.11.2020 19:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.