Dolar euro kaç lira?

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

18 Eylül 2023 Pazartesi 10:55
Dolar euro kaç lira?

Dolar/TL, yeni haftanın ilk işlem gününde 27 liranın üzerinde seyrediyor. 

Euro/TL28,83 seviyesinden işlem görüyor. 

Yurt içinde gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına çevrildi.

Ekonomistler politika faizinin 5 puan artışla yüzde 30'a çıkarılacağını öngörüyor. 

Küresel piyasalarda enflasyon ve resesyon ikilemindeki küresel ekonomilerde belirsizlik devam ederken, bu hafta merkez bankalarının faiz kararlarının yanı sıra yoğun veri gündemi de yatırımcıların odağına yerleşti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günkü toplantıda yüzde 99 ihtimalle politika faizini sabit bırakması beklenirken, politika metni ve toplantı sonrası Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarındaki sinyaller yatırımcıların odağında bulunuyor.

Analistler, ABD'de son dönemde açıklanan verilerin ekonomik aktiviteye dair güçlü sinyaller verdiğini ifade ederek, Banka'nın faiz kararının ardından Powell'ın yapacağı sözle yönlendirmelerden gelecek dönemde nasıl adımlar atılacağına dair ipuçları aranacağını söyledi.

Ülkede açıklanan verilerin, tüketici talebinin ılımlı ve enflasyon endişelerini tetikleyecek kadar yüksek olmadığının sinyalini verdiğini aktaran analistler, bu durumun "yumuşak iniş" senaryolarını desteklediğine dikkati çekti.

Analistler, ABD'de tüketici ve üretici enflasyonunun, beklentilerin üzerinde gelmesine karşın Fed'in 20 Eylül'deki toplantısında faizi sabit bırakacağı yönündeki beklentilerin değişmesi için yeterli olmadığını söyledi.

Son Güncelleme: 18.09.2023 10:57
Anahtar Kelimeler:
EuroDolar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.