CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi tarafından düzenlenen “Laik ve Bilimsel Eğitim” başlıklı panele katıldı.
Panele Usluer’in yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Meral Apak, Eğitim-Sen İstanbul 3. Bölge Şube Başkanı Hüseyin Tosu da konuşmacı olarak katıldı.
TBMM’de Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu CHP sözcüsü olan Usluer, Darbe girişiminin ardından OHAL ilanı ile getirilen KHK’lerle devlet kurumlarının içinin boşaltılıp, yeni bir devletin AKP ideolojisi ile formatlandığını gördüklerini belirterek, “Eğitimde yaşanan OHAL, öğretmenleri öğrencisiz, öğrencileri öğretmensiz bıraktı” dedi. EN BÜYÜK DARBEYİ EĞİTİM ALDI
CHP ilçe temsilcileri ve il örgütünden üyelerin ve yöneticilerin de katıldığı panelde konuşan Usluer, bu süreçte mağdur olanların rakamlarını paylaştı; “ En büyük darbeyi eğitim aldı. 130 bin öğrenci okulsuz kaldı. 15 üniversite kapatıldı 65 bin üniversiteli eğitimden mahrum kaldı. 2500 üniversite öğretmeni açığa alındı, kamu çalışanlarından 90 bin kişi açığa alındı, 50 bin kamu çalışanı ihraç edildi. 30 bin kamu görevlisi tutuklandı. Bunların içinde KESK üyesi emekçiler var, Alevi vatandaşlarımız var. Yani FETÖ ile uzaktan yakından bağlantısı olmayan vatandaşlar cezalandırılıyor” ifadelerini kullandı. BİR CEMAATİN ELİNDEN ALIP DİĞERİNE TESLİM ETME Usluer, 14 yılı aşkın AKP iktidarının bugün suç olarak görülen Bank Asya ilişkisinin, dernek ve sendikal faaliyetlerin yürütülmesinin AKP ve FETÖ tarafından zamanında kol kola yapıldığını ve kapatılan üniversiteleri, okulları birlikte kurduklarını vurguladı. Usluer, yasalarınızla cemaatin faaliyetlerini onayladınız. AKP bugün eğitimi cemaatin elinden nasıl alırım derdine düşmüştür. Şuan cemaatin elinden alıp başka bir cemaate teslim etme derdinde. Yani bu işin ciddi bir bürokratik ve siyasi ayağı mevcut” diye konuştu. PROJENİZ OLMAYACAĞIZ MEB tarafından yürürlüğe koyulan yönetmelikle 155 değerli lisenin proje okulu olma meselesine de değinen Usluer, “ Ülkede kafası çalışan, bilimden anlayan, çağdaş insana tahammülleri yok. Bu okullarda geleceğin politikacıları, doktorları, eğitimcileri yetişecek. Eğitime vurulan bu darbeleri toplum olarak uzun vadede çok ciddi hissedeceğiz. Şimdi bana bir şey olmaz demenin zamanı değil. Yarın bu karanlık sizi de içine alacak. Bütün bunları eşimize dostumuza anlatmalıyız. Mücadeleyi hep birlikte vermeliyiz başka çaremiz yok” dedi. İSMAİL TARMAN İMAM HATİP OLMASIN İsmail Tarman Ortaokulundan velilerin de katıldığı panelde, “Bütün okulları imam hatip yapacağız” mantığının kol gezdiğini vurgulayan Usluer, “ Sizler her gün okulunuzda nöbet tuttunuz, çocuklarınızın geleceği için soğuk demeden beklediniz. Mücadeleniz hepimize örnek olsun ki biz de gençlerimizin geleceği, aydınlık güzel günlerimiz için mücadeleyi büyütelim. Her an temas halinde olmak gerek” şeklinde konuştu.
Son Güncelleme: 23.10.2016 19:17