Essen Uyum Meclisi Başkan Yardımcısı Mehmet Akbulut’un yaşama geçirdiği seminerin konusu: “Kuşaklarötesi Kültür Çelişkileri“, alt başlığı ise:“Seçim Yılında Göçmenlerin Rolü“ biçimindeydi.
40 dolayında katılımcının davet edildiği üç günlük toplantıya ağırlıklı olarak Essen’den ve Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinden gelen çeşitli girişimlerin üyeleri, kendi uzmanlık dalında adı ve yeri olan kişi ve kişilikler, dinleyici ve etkin izleyici olarak katkı sundular. Oturumları, daha önceki seminerlerde yetkinliğini kanıtlamış, her iki dile de egemen Tuncer Kalaycı yönetti.
İlk günün konusu olan kültür ve kültürel çelişkileri, Essen Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünün emekli öğretim üyesi Bayan Berin Uyar, görsel ve işitsel olanaklardan yararlanarak sundu. Uzun yılların deneyimini sunumuna yansıtan Uyar, katılımcılarla karşılıklı iletişim olanağını son sınırına dek kullanarak hiçbir sorunun yanıtsız kalmamasını sağladı ve her görüşün yankılanmasına olanak tanıdı.
İkinci günün konuğu Türkiye’den bu amaçla gelen, son yılların başarılı oyuncusu ve yönetmeni Barış Atay Mengüllüoğluydu. Daha yaygın olarak bilinen adıyla Barış Atay, genelde Türkiye’de tiyatro ve film sanatı, özelde bu sanatlara devletin katkısını, koyduğu engelleri, sinemamızın ve tiyatronun durumunu ayrıntılı analizlerle ve engin bilgisiyle sundu. Atay ayrıca, nisbeten genç yaşında (36) derin genel bilgisi ve özelde öğreniminin ötesine taşan yetkinliği ile katılımcıların beğenisini kazandı.
Son gün seminerin genel ve özel/kişisel değerlendirmesi yapıldı. Katılımcılar, düzenleyici Mehmet Akbulut, moderatör Tuncer Kalaycı ve konferansçı Berin Uyar başarıyla sona eren üç günün ardından en yakın zamanda gene böylesi başarılı bir etkinlikte buluşma dilekleriyle Eitorf kasabasından evlerine doğru yola çıktılar
Öte yandan Mehmet Akbulut SPD Essen Bölgesi'nde arkadaslari Deniz Schumacher ve Berrin Kapyapar ile birlikte göçmen kökenli yurttaşları SPD' ye oy verme konusunda ikna çalışmaları yürütüyorlar.
Eyalet secim kampanyası ve seçmen çalışması
Sende SPD`yi sec!
Almanya' da bulunan göçmen kökenli yurttaşlar, Alman Sosyal Demokrat Partisi'ne (SPD) seçimlerde neden oy vermeli?
SPD yüzelli yıllık en eski halk partisi olmasından dolayı sağlam ve kalıcı bir politik deneyime sahiptir. Kuruluşundan bu yana toplumsal güven vermeye önem veren sağlam bir partidir.Köklü bir halk partisidir.İstatistik göstergelere göre göçmen kökenli işsizlerin oranı Almanlardan daha fazladır. Ayrıca emeklilikte göçmen kökenliler daha yoksuldur.Bu eşitsiz durum, iş yeri bulma ve eğitim düzeyi konusunda da geçerlidir.
Almanyada halen ailelerin sosyokültürel ve ekonomik düzeyleri büyük bir ölcüde cocukların gelecegini belirliyor. Sosyal adalet ve esitlik koşulları tam olarak gerçekleşmediğinden Sosyokültürel düzeyi yüksek ailelerin çocukları yüksek öğrenim görme oranları, devlet yardımı alan yoksul aile çocuklarından daha yüksektir. Alt sosyal tabakadan gelen çocukların akedemik eğitim alma şans ve olanağı oldukça düşüktür.
SPD bu durumun farkında olan bir parti olarak yıllardır bu eşitsizliği giderici önlemler konusunda çaba göstermektedir.
SPD yılllardır göçmenlere yerel düzeydeki seçimlere katılım hakkı için parlamentoda mücadele eden bir partidir.
SPD'nin bu adil olmayan durumu göçmenlerin lehine değiştirme çaba ve gayreti devam etmektedir.
SPD NRW Eyaleti' de Seçim yasasını değiştirmek için yaptığı son girişim maalesef CDU ve Armin Laschet tarafindan bir zamanlar yerel secim taraftarları olmalarına rağmen durdurulmuştur.
SPD 'ye oy verip seçecek olanlar unutmasın ki;
1.Sosyal adaleti ve esit hakları,
2.Göcmenlere yerel seçimlerde oy kullanma hakkını,
3-Çocuklarının kendi sosyoekonomik durumlarından bağımsız üst eğitim olanaklarına kavuşmalarını, çocuklarına iyi bir gelecek sunulmasını
4-Dayanisma ve eşit paylaşımı SEÇECEKTİR!
Sende SPD`yi sec!...