Gerçek Muhabir

SEYHAN’A “HALK MARKET”LER GELİYOR

YEREL YÖNETİMLER

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği’nde üretilen gıda ürünleri, Seyhan Belediyesi’nin Halk Market’leri aracılığıyla halkla buluşacak. Seyhan Belediyesi ve Ç.Ü. Ziraat Fakültesi kırsal kalkınma çalışmalarında da işbirliği yapacak.

Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Salih Kafkas, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Özkan ile Dr.Berkan Çimen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ı makamında ziyaret etti.

SAĞLIKLI, HİJYENİK VE GÜVENLİ GIDA HALKLA BULUŞACAK

Ziraat Fakültesi’nin çalışmaları ile Araştırma ve Uygulama Çiftliği’nde üretilen ürünler hakkında bilgiler veren Dekan Prof.Dr. Kafkas, bu ürünlerin halkla buluşturulması yönünde çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu konuda Seyhan Belediyesi ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Prof.Dr. Kafkas, “Fakültemizin çiftliğinde üretilen sağlıklı, hijyenik ve güvenli gıdalara halkımızın erişimini sağlamak istiyoruz” dedi.

TARIM VE GIDANIN ÖNEMİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Tarım ve gıdanın dünyada stratejik sektörler haline geldiğine işaret eden Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, tarım ve gıdanın öneminin her geçen gün arttığını vurguladı.

Üniversitelerin bilimsel üretimin merkezi olduğunun altını çizen Başkan Akay, “Seyhan Belediyesi’ni üreten ve paylaşan bir belediye haline getirmek için çabalıyoruz. Sağlıklı, hijyenik ve güvenli gıda üretimini artırıp, kaliteyi yükseltip, ekonomik koşulları göz önünde tutarak bu ürünleri halkımıza ucuz fiyatlarla sunmak istiyoruz. Bunun içinde ‘Halk Market’lerimizi yakın zamanda hizmete açacağız. ‘Halk Market’lerde satılacak ürünler için kooperatiflerle işbirliği yapmayı amaçlıyoruz. Sizlerle de çalışmaktan, üniversitemizde bilimsel yöntemlerle üretilen ürünlerin halkımızla buluşmasına aracılık yapmaktan memnuniyet duyarız” dedi.

KIRSAL KALKINMA KENTLERİ KURTARACAK

Tarımsal üretimin kırsal kalkınma için önemine de değinen Başkan Akay, kırsal kalkınmanın kentleri kurtaracak bir unsur olduğuna işaret etti. Başkan Akay, “Kırsalda yaşayan insanların toprağına sahip çıkması, katma değeri yüksek ürünler üretmesi gerek. Bunu yapabilirsek hem köyden kente göç azalır, hem üretim artar, hem toprağımızı ve suyumuzu koruyabiliriz, hem de halk ve kentler kazanır. Seyhan’da kırsal olarak adlandırabileceğimiz bölgelerde yaşayan insanlarımız buna hazır” diye konuştu.

Ziraat Fakültesi olarak bu konuda da önemli bilimsel çalışmalar yaptıklarının altını çizen Dekan Prof.Dr. Kafkas, Seyhan Belediyesi’nin kırsal kalkınma çalışmalarına bilimsel destek vermek istediklerini sözlerine ekledi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.