Gerçek Muhabir

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN DUYU BÜTÜNLEME TERAPİSİ VE ATLA TERAPİ PROJESİ ÖDÜL ALDI

YEREL YÖNETİMLER

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde, özel bireylere Ekim 2019’dan bu yana “Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Duyu Bütünleme Terapisi” uygulanıyor. Çocukların dış dünyadan gelen duyu bilgilerine adapte edildiği Duyu Bütünleme Terapisi ve destekleyen Atla Terapi Projesi, bu yıl 11’incisi düzenlenen Sağlıklı Kentler Birliği’nin “Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması”nda ödül aldı. Duyu Bütünleme Terapisi ve Atla Terapi Projesi, 4 kategoride dağıtılan ödül kapsamında “Sosyal Sorumluluk” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde Ekim 2019’dan bu yana uygulanan “Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Duyu Bütünleme Terapisi” ve bu terapiyi destekleyen Atla Terapi Projesi, ödüle layık görüldü. Çocukların hem duyusal gelişimlerine katkı sunan, hem de sosyal gelişimlerini destekleyen projeler, bu yıl 11’incisi düzenlenen “Sağlıklı Kentler Birliği’nin En İyi Uygulama Yarışması”nda ödül aldı.

Büyükşehir’in “Duyu Bütünleme Terapisi” ödüle layık görüldü

Sağlıklı şehir bilincini yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalar yapan Sağlıklı Kentler Birliği tarafından “Sosyal Sorumluluk”“Sağlıklı Yaşam”“Sağlıklı Şehir Planlaması” ve “Sağlıklı Çevre” olmak üzere 4 ayrı kategoride ödüllerin dağıtıldığı yarışmaya Duyu Bütünleme Terapisi ve destekleyen Atla Terapi Projesi ile katılan Büyükşehir Belediyesi, kazandığı ödül ile terapinin kalitesini ve faydasını bir kez daha ortaya koydu. Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde devam eden Duyu Bütünleme Terapisi’nden zihinsel ve bedensel problemi olan her çocuk ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Seans süresinde aileler de çocuklarına eşlik edebiliyor.

“Burada yaptığımız çalışmalarla çok yol kat ettik”

4 yaşındaki oğlu Kağan’ı Büyükşehir’in Duyu Bütünleme Terapisi’ne getiren ve terapiden çok memnun olduğunu dile getiren Canan Çardak, “Biz bir yıldır Bilge hocamla beraber duyu bütünleme dersi alıyoruz. Kağan’ın duyusal hassasiyeti, farkındalığı hiç yoktu. Dil gelişimimiz eksikti. Sağ olsun burada yaptığımız çalışmalarla duygusal yönden, dil gelişimi ve farkındalık yönünden çok yol kat ettik. İstediğimiz seviyeye çok yaklaştık. İnşallah en iyi şekilde bu aşamaları geçeceğiz. Aldıkları ödülden dolayı kendilerini tebrik ediyorum çünkü fazlasıyla hak ediyor. Çocuklarımıza anne gibi abla gibi emek veriyor. Vahap Başkanımız’ın bize sunduğu bu hizmetten dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruzEğitim sırasında bizi misafir ediyorlar, beraber derse giriyoruz. Uygulamaları evde Kağan da uygulayarak daha verimli olabilmesi için çabalıyoruz” dedi.

“Bu ödül bizi, ailelerimizi, çocuklarımızı çok mutlu etti”

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren fizyoterapist Bilge Yıldırım, duyu bütünleme terapisinin uygun sınıflarda ve amaca uygun zenginleştirilmiş materyallerin bulunduğu ortamda yapıldığını ve çocukların duyusal profiline göre sürdüğünü belirterek, “Sağlıklı Kentler Birliği’nin En İyi Uygulama yarışmasına Duyu Bütünleme Terapisi ve bunu destekleyen Atla Terapi Projesi ile katıldık ve bu alanda ödül kazandık. Bu ödül bizi, ailelerimizi, çocuklarımızı çok mutlu etti. Bu alanda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şu anda pandemiden dolayı hipoterapiye (atla terapi) ara vermiş durumdayız. Ama Engelsiz Yaşam Merkezimiz’de hizmetlerimiz devam ediyor. Sosyal mesafeye ve hijyene dikkat ederek, aralıklı olarak seanslarımıza devam ediyoruz. Pandemi dönemi biraz daha kontrol altına alındığında sosyal faaliyetlerimiz devam edecek. Sportif faaliyetlerimiz için tüm çocuklarımızı, tüm engelli bireyleri her zaman buraya bekleriz. Mutlaka onlara uygun bir etkinliğimiz vardır” ifadelerine yer verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.