Gerçek Muhabir

Fenerbahçe beraberlikle yetindi

SPOR

Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe, Adana Demirspor ile kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu.

Süper Lig 12. hafta kapanış mücadelesinde Adana Demirspor’a konuk olan Fenerbahçe, zorlu deplasmandan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı.

İlk yarıda Edin Dzeko, Sebastian Syzmanski ve Dusan Tadic ile birçok pozisyona giren sarı lacivertliler, Adana Demirspor kalecisi Ertaç Özbir’i geçmeyi başaramadı. Ertaç Özbir yaptığı kurtarışlarla takımını ayakta tutarken, ev sahibi Adana Demirspor ilk yarıda hücumda etkili olamadı.

İkinci yarıda Adana Demirspor’un bir topu direkten dönerken, Fenerbahçe’nin Tadic’le bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. Maç boyunca sadece 4 şut çekebilen Adana Demirspor ise, karşılaşmayı isabetli şut çekemeden tamamladı.

Trabzonspor yenilgisi sonrası Adana Demirspor deplasmanından da beraberlikle ayrılan Fenerbahçe’nin ligdeki galibiyet hasreti 2 maça çıktı. Sarı lacivertliler, bu skora rağmen averajla liderlik koltuğuna oturdu. Adana Demirspor ise, 22 puana ulaştı ve üçüncülüğe yükseldi.

Fenerbahçe milli aradan sonra sahasında Fatih Karagümrük’ü ağırlayacak. Adana Demirspor da deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak.

ERTAÇ ÖZBİR GEÇİT VERMEDİ

Adana Demirspor kalecisi Ertaç Özbir, ilk yarıda Fenerbahçe’nin hücum oyuncularına geçit vermedi. Tadic’in ceza yayı üzerinden köşeye yaptığı vuruşu kurtaran başarılı kaleci, ardından Szymanski’nin sol çaprazdan şutunu güçlükle tokatladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.