Gerçek Muhabir

Uzun’dan: “Taklit Ve Hileli Gıdalara Önlem Alınması İçin TBMM’de Komisyon Talebi”

SİYASET

Taklit ve hileli gıda sayısının arttığını kaydeden Uzun: “Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 Ekim itibarıyla aralarında birçok temel gıdanın bulunduğu taklit-tağşiş yapılan gıdalar listesini güncellemiş, bu kapsamda; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş tespit edilen ürün sayısının 10 artarak 66'ya çıktığı, taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürün sayısının da 35 artışla 498'e yükseldiğini duyurmuştur. Sayılardaki artış bir yandan ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumu gözler önüne sererken bir diğer taraftan gıda sektöründe yaşananları da ortaya koymaktadır.” Dedi.

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ CUMHUR UZUN’DAN: “TAKLİT VE HİLELİ GIDALARA ÖNLEM ALINMASI İÇİN TBMM’DE KOMİSYON TALEBİ”

Son günlerde gıda sektöründe yaşanan taklit ve hileli ürünlere dikkat çeken CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, halk sağlığını yakından ilgilendiren konuya dair araştırma komisyonu kurulması amacıyla Meclis Başkanlığı’na önerge sundu.

YURTTAŞLARIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ, UCUZ GIDA TALEBİ ARTTI.

Vatandaşların alım gücünün düştüğünü belirten Uzun: “Ülkemizde yaşanan ağır ekonomik kriz yurttaşların alım gücünü düşürmüş, tüketiciyi her alanda olduğu gibi maalesef gıdada da ucuz ürün arayışına yöneltmiştir. Üretimde yaşanan maliyet artışları ve iktidarın yanlış politikaları ise bu durumu içinden çıkılmaz hale getirmiştir. Bunu fırsat bilen bazı üretici ve esnaflar insan sağlığını hiçe sayarak taklit ve hileli ürünleri piyasaya sürmekte bir yandan haksız kazanç elde ederken diğer yandan adeta halkın sağlığı ile oynamaktadır. Özellikle son dönemde gıda sektöründe adeta yıkım yaşanmakta, merdiven altı üretim artmakta, bazı kötü niyetli üretici ve satıcılar insanların sağlığını kar hırsı ile hiçe saymaktadır. Ve bu sayı her geçen gün artmaktadır.” İfadelerini kullandı.

İKTİDAR; PLANLAMADAN, BİLİMDEN ve ÇÖZÜM ÜRETMEKTEN UZAK.

İktidarın plansız ve programsız bir şekilde politika ürettiğini, bilimden ve akıldan uzak uygulamalarla yol almaya çalıştığını kaydeden Uzun: “İktidar, her türlü eleştiriye ve çözüm önerisine kulak tıkayarak yol alıyor. Ama bu yolun sonu hem üreticiyi hem tüketiciyi felakete sürüklüyor. İktidarın; planlamadan, bilimden ve çözüm üretmekten yoksun politikaları yerli üreticiyi bitirme noktasına getirmiş, ülkemiz neredeyse en temel ürünlerde dahi dışa bağımlı hale gelmiştir. Ekonomik krizle birleşen bu durum bir yandan gıda krizine yol açarken diğer taraftan sektörde kötü niyetli insanların ve hileli gıdaların artmasına yol açmıştır. “ dedi.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMİYOR, TBMM BU KONUDA GÖREV ALMALI.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sorumluluğunu yerine getirmediğini, Gıda’da yaşanan tehlikelere karşı TBMM’nin görev alması gerektiğini ve bu soruna acil çözüm bulmak üzere Araştırma Komisyonu kurulmasını isteyen Uzun: “Denetim ve planlamayı yapması gereken ve bu konuda sorumluluğu bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, taklit-tağşiş gıdalardaki artışın önüne geçememesi birçok noktada eksikliklerin olduğunu göstermektedir. İnsanlarımızın sağlığının ne denli büyük bir tehdit altında bulunduğu düşünüldüğünde bir an önce harekete geçilmesi önlem alınması gerekmektedir.

TBMM bünyesinde kuracağımız bir komisyon aracılığıyla, taklit-tağşiş ürünlerin önüne geçilmesi, denetim ve cezalara dair yeni bir adım atılması ve tarım ve hayvancılık politikalarının bu doğrultuda planlanmasının sağlanması gerekmektedir. “ dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.