Gerçek Muhabir

CHP’li Polat: Çiftçiye su yok, yandaşa var!

SİYASET

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bergama’nın Yukarı Kırıklar Mahallesi’nde tarımla uğraşan çiftçilerin yaşadığı su sorununu meclis gündemine taşıdı. Yönetimin sulama kooperatifince yürütüldüğünü belirten Polat, “Kooperatif göletteki su miktarının az olduğu gerekçesiyle çiftçilere kısıtlı su verirken, iktidara yakın bir şirkete su verilmeye başlandığı iddia ediliyor. Köylümüz isyanda” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bergama’nın Yukarı Kırıklar Mahallesi’nde tarımla uğraşan çiftçilerin yaşadığı su sorununu meclis gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanmak üzere soru önergesi veren Polat, “Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Sulama Kooperatifi’ne devredilen su göletinde, su az olduğu için bölgede tarımla uğraşan çiftçilere yeterli miktarda su verilmiyor. İktidara yakın olan bir şirkete ise su verildiği iddiaları var. İktidara yakın şirketin 1000 dekarlık meyve ağacına su var ancak çiftçilerin 15-20 dekarlık alanlarına su yok ” dedi.

ÜRETİMİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL AKP!
Bergama’da yaşayan çiftçilerin su göletinden su alamazken, şirkete verildiği iddiasına yurttaşların isyan ettiğini belirten Polat, “Yukarı Kırıklar Mahallesi’ndeki göletin asıl sahibi DSİ iken burayı Sulama Kooperatifi’ne devretmişler. Kooperatif su az olduğu için, şebeke dışındaki çiftçilere su vermiyor. Durumu dile getiren çiftçilere ise ‘bize güvenmeyin zaten su az’ diyormuş. Fakat iktidara yakınlığıyla bilinen ve sulama projesi alanında olmayan bir şirket var; 1000 dekara meyve ağacı dikmiş ve bu göletten su almaya başladığı iddia ediliyor. Çiftçinin 15-20 dekarlık yoncasına bile su verilmezken bir firmaya su veriliyor olmasına köylümüz isyan ediyor. Üstelik DSİ Bölge Müdürlüğü’nün köylünün kurduğu sulama kooperatifine resmi yazı yazarak özel işletmeye su verilmesi yönünde talimat verdiği iddia ediliyor. Yurttaşlarımız sorunu DSİ’ye iletince, ‘burası devletin, size kiraya verdik sorun çıkartmayın’ cevabını alıyorlar. Bölgede yaşayan ve tarımla uğraşan çiftçilerimizin mağduriyeti büyük. Tarım politikası olmayan iktidar, çiftçinin mahsullerinin dalda kalmasını ve ekim yapamamasını nasıl sadece çiftçinin sorunu olarak görüyorsa, iktidarın kurumu da aynı şekilde suyu yandaş şirkete vermeyi sorun olarak görmüyor. Buna tepki gösteren çiftçilerimizi sorun olarak görüyor. Çiftçilerimizin yaşadığı mağduriyetin takipçisi olacağız. Salgın döneminde önemini dünyaya bir kez daha kanıtlayan yerelde üretim ancak doğru tarım politikaları geliştirmek ve üreticiyi desteklemekle mümkündür. Ülkemizde tarımın gelişimindeki en büyük engel olan AKP iktidarını ve ideolojisinin sirayet ettiği kurumları temizleyeceğiz ” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.