Gerçek Muhabir

CHP’li Kılıç: “8 aylık Ali Emir bebeğin ölümünden kim sorumlu?”

SİYASET

“Çocuk doktoru olduğu için o acılı ailenin neler hissettiğini anlayabilecek olan Sağlık Bakanı, Ali Emir’in ölümünden sorumlu olan kişilerin kimler olduğu konusunda gerekli araştırmanın titizlikle yapılmasını ve onların adalet önünde hesap vermelerini sağlamalıdır.”

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, İstanbul’da özel bir hastanede ihmaller zinciri sonucu hayatını kaybeden 8 aylık Ali Emir bebeğin durumu ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesi hakkında yazılı açıklama yaptı.
Sema-Emir Şahin çiftinin 8 aylık bebekleri Ali Emir’i geçen ağustos ayında Halkalı Acıbadem Hastanesi’ne öksürük ve yüksek ateş şikayeti ile götürdüğünü ifade eden Av. Kılıç, bebeği muayene eden doktorun, bronşit başlangıcı olabileceğini söyleyip ilaç vererek aileye iki gün sonra yeniden kontrole gelmelerini söylediğini kaydetti. 
Av. Sevda Erdan Kılıç, iki gün sonra yeniden kontrole giden ailenin bebeklerine ilk teşhisi koyan doktor hastanede olmadığı için yerine bakan başka bir doktorla görüştüklerini, o doktorun da Ali bebeğin hastanede müşahede altında tutulması gerektiğini söylediğini ifade etti. 
8 aylık Ali Emir bebeğin hayatını kaybetmesine neden olan ihmaller zincirinin ise bundan sonra başladığını aktaran CHP’li Av. Kılıç, şunları kaydetti:
“Gece nöbetçisi olan doktor, Ali bebeğin iki gün önce kullandığı ilaçların kesilerek antibiyotik verilmesini istiyor. Bu durum küçük bebeğin daha önceki tedavi şekliyle aynı olmadığı için, aile durumdan rahatsız oluyor ve Ali Emir’in babası Emir Şahin, küçük bebeğe ilk teşhisi koyan doktor Barış Y. ile whatssap üzerinden konuşuyor. Gece nöbetçisi olan doktor Ramime mevcut ilaçların kesilmesi gerektiğini söylüyor, doktor Barış Y. ise bebeğin ateşi 48 dereceyi geçtiyse antibiyotik verilmesi gerektiğini belirtiyor. Ancak doktor daha sonra atılan mesajlara yanıt vermiyor.
Gece saat 03.30 sıralarında Ali bebeğin yüzünde sararma olduğunu fark eden anne Sema Şahin, hemen hemşirelere haber verse bile ne hemşire ne de doktor odaya gelmiyor. Annenin acil butonuna basmasına rağmen doktor odaya ancak saat 04.30’da geliyor. Hemşireler ve doktorlar polis çağırarak aileyi odadan çıkartıyor, sonrasında polisler aileye Ali bebeğin hayatını kaybettiğini söylüyor.”

“Yabancı doktor hastanede kayıt dışı çalışıyor”

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, Ali bebeğin hayatını kaybetmesine sebep olan ihmaller zincirinin sorumlularından gece nöbetçisi doktor Ramime Rzayeva’nın hastanede kayıt dışı bir şekilde, Barış Y’nin kaşesini kullanarak hastalara baktığının ve hastane doktor listesinde isminin olmadığının anlaşıldığını bildirdi. 
O gece hastanede nöbetçi görünen icapçı doktorun, yerine paralı olarak “Ramime” adlı yabancı uyruklu doktoru görevlendirdiğinin anlaşıldığını ifade eden Av. Kılıç, Baba Emir Şahin’in, “O akşam görevli kim varsa isimlerini yazılı verin dedik. Onu da vermediler. Yapılan işlemlerin hiçbiri doğru düzgün sisteme de girilmemiş. Muhatap bulamadık. İşletme müdürü, 'gerekli açıklama yapılacak' diyerek bizi oyaladı. Oğlumun ölümüne sebep olanlardan adalet önünde hesabını her türlü soracağım. Resmen oğlumu öldürdüler." dediğini aktardı. 
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, bebeğin hastanede tedavi gördüğü ve öldüğü 13-14 Ağustos'ta nöbetçi doktorun Barış Y. olduğunu, muayene eden ve reçete yazan doktor olarak Barış Y’nin göründüğünü belirterek, bunu o gün hastanede olan başka bir ailenin de doğruladığını bildirdi. Av. Kılıç, “O aile aynı gün çocuklarını hastaneye götürüyor. Ailenin çocuğu, Dr. Ramima tarafından muayene ediliyor ancak hastane sistemine bakan aile, muayene eden kişi olarak Barış Y.'nin yazıldığını görüyor.” dedi.
Av. Sevda Erdan Kılıç, Ali Emir’in ölümünün ardından bir çocuk doktorunun, "Küçük yaşta çocuklara bu kadar ilaç yüklemesi farklı komplikasyonlara neden olur. Yapılan işlemlerin doktorun kontrolünde olması en doğrusu. Kesin sonuç otopside çıkar. Ancak çocuğun yaşının küçük olması, aşırı ilaç yüklemesinden dolayı böbreklerin ciddi riskle karşılaşması önemli bir ihtimal." dediğini kaydetti.

“Sevgili Sema Şahin, adalet çığlığında yayındayım”

Şu yaşanan örnekten de görüleceği üzere Türkiye’de insan hayatının çok ucuz olduğunu vurgulayan Av. Kılıç, şu hususları belirtti:
“(Doktor açığı var) diyerek, yurt dışından nasıl bir tıp eğitimi aldıkları belli olmayan insanları ‘doktor’ diyerek getirip, vatandaşlarımızı onlara teslim ettiniz. Üstelik onların çoğu da yine Ali Emir bebeğin ölümünde görüldüğü üzere, izinsiz, kaçak bir şekilde çalışıyor. Şimdi başta Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca olmak üzere bakanlık ve o hastanenin yetkililerine soruyorum: 8 aylık Ali Emir bebeğin ölümünün hesabını nasıl vereceksiniz? Onun ölümünden kim sorumlu? Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? O ailenin yüreğindeki acıyı nasıl dindireceksiniz? Ali Emir’in annesi ve babası adalet istiyor, başka bebeklerin bu şekilde ölmesini istemiyor. Bebeklerinin ölümünden sorumlu olan kişilerden hesap sorulmasını istiyor. Sevgili Sema Şahin, senin o adalet çığlığında yayındayım ve sorumlulardan hesap sorma mücadelende seninle birlikteyim, yalnız değilsin, unutma. 
İhtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda tamamlayan Bakan, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı. Yani Bakan bir çocuk doktoru. Fahrettin Koca, bugüne kadar onlarca, yüzlerce, binlerce çocuğu muayene etmiştir muhtemelen. O yüzden de o acılı ailenin neler yaşadığını ya da neler hissettiğini anlayabiliyordur. Bu nedenle Sağlık Bakanına düşen en büyük görev, Ali Emir bebeğin ölümünden sorumlu olan kişilerin kimler olduğu konusunda gerekli araştırmanın titizlikle yapılmasını ve onların adalet önünde hesap vermelerini sağlamaktır. 
Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ dediği Türkiye’de siz, çocuklarımızı yabancı doktorlara emanet ediyorsunuz ve böylece onların ölümüne sebep oluyorsunuz.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.