Gerçek Muhabir

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2025 Bütçe Teklifinde Niğde Unutulmuş” Dedi

SİYASET

TBMM’de söz alan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Niğde'de 1996 yılında temeli atılan havaalanı üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen, AKP iktidarı döneminde herhangi bir yatırım yapılmadı." ifadelerini kullandı.

GÜRER: “NİĞDE HAVAALANI 2025’DE DE GÜNDEMDE YOK”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2025 yılı bütçe teklifinin Meclis’e sunulmasının ardından Niğde ile ilgili yatırımların yetersizliğine dikkat çekti.

Gürer” 2025 yılı bütçe teklifi Meclise geldi. Bu teklifte Niğde'yle ilgili beklenen yatırımlara ayrılan bir kaynak görülmüyor. Niğde'de 1996 yılında havaalanının temeli atıldı. O günden bu yana yirmi iki yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı döneminde bekçi emekli olduğu hâlde çivi çakılmadı. Onun için, Niğde bu bütçede de yine unutuldu” dedi.

YATIRIMLAR YETERSİZ, SORUNLAR GİDEREK BÜYÜYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin bu bütçede de unutulduğunu belirterek, yüksek hızlı tren projelerinde Niğde Merkezin hiç bir projede yer almadığını vurguladı. Sulama suyu bekleyen köylerin ihtiyaçlarının karşılanmadığını dile getiren Ömer Fethi Gürer, "Bu bütçe işçinin, çiftçinin, esnafın ve emeklinin sorunlarına çözüm getiremeyeceği gibi, Niğde'nin sorunları için de bir çare sunmuyor." dedi.

NİĞDE EN GERİ KALAN İLLERDEN

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin ülkenin en geri kalan illeri konumuna geldiğini ve bu durumun değişmesi için bütçenin yeterli olmadığını ifade etti.

Gürer,”Niğde bu bütçede de yine unutuldu, ülkenin en geri kalan illeri konumuna da Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarları döneminde geldi. Yüksek hızlı trenle ilgili de Niğde merkez yatırımlarda yer almıyor. Bunun yanı sıra, özellikle sulama suyu için bekleyen, gölet bekleyen köylerimiz var. Bunların da bütçede yer almadığını görüyoruz. Bütçe işçinin, çiftçinin, esnafın, emeklinin derdine çare olamayacağı gibi Niğde'nin sorunları için de çözüm getirmeyeceği görülüyor. “ diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.