Karasu yaptığı açıklamada, TBMM’de sıkça gündeme getirdiği tarihi Kızılırmak İlkokulu’nun yıkımı ve yerine yapılmak istenen cami projesinin meydana geri dönüşü imkansız zararlar vereceğini kaydetti.
‘’Tarihi Kızılırmak İlkokulu’nun yıkımı, bölgede zaten yetersiz olan okul kapasitesini olumsuz etkilemiş, Kızılırmak İlkokulu’nda öğrenim gören öğrencilerimiz 1,5 kilometre mesafedeki başka bir okula yönlendirilmiştir’’ diyen Karasu, ‘’Yıkılan okulun yerine yapılmak istenen cami projesi ise tam anlamıyla şehrin karakterini baltalayan bir mimari anlayışla ele alınmıştır’’ ifadelerini kullandı.
ÇAMLICA CAMİİ VURGUSU
Cami projesinin İstanbul’da yapılan Çamlıca Camii’ni hatırlattığını kaydeden Karasu, meydanı tamamen baskılayacak projenin Sivas’ın 800 yıllık mirasını da yok edeceğini belirtti.
Karasu şunlar söyledi:
‘’Bir proje düşünün ki, 16 bin 150 metrekarelik bir inşaat alanına sahip olsun ancak ibadet alanı ise yalnızca bin 500 metrekare olsun. Bu alan Ulu Cami’nin iç alanından bile daha küçük. Peki bu kadar küçük bir ibadet alanı için böylesine devasa bir proje yapmanın mantığı nedir?
İhtiyaçlar ölçüsünde bir yapının projelendirilmesine ve hayata geçirilmesine elbette karşı olmamız beklenemez. Ancak; tarihi kent merkezimize 500 metre mesafede 13 adet cami varken meydanının silüetini bozarak yeni bir cami yapmak ihtiyaçlarla açıklanacak bir durum değildir.’’
SİVAS’IN İSTİHDAMA İHTİYACI VAR
Sivas’ın çözülmeyi bekleyen onlarca sorunu olduğunu vurgulayan Karasu, ‘’Esnafımız iflas noktasına gelmişken, hemşehrilerimiz işsizken bu projeye kimin parasıyla yapılıyor? Madem devletin böyle bir yatırım imkanı var o zaman bu istihdam yaratmak için kullanılsın’’ derken, ‘’Cumhuriyet kenti Sivas’ın mimari hafızasını değiştirecek bu projeye dur demek için STK’larımızı ve Sivas kamuoyunu ses yükseltmeye davet ediyorum.’’