Gerçek Muhabir

Meclis Bahçe Lokantası Uzun Bir Aradan Sonra Tekrar Açıldı

PARLAMENTO

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis Başkanlık Divanı üyeleri ile dönem sonu yemeğinde bir araya geldi. Koronavirüs nedeniyle 100. Yıl Bahçe Lokantası’nda gerçekleşen yemek öncesinde Şentop, bahçeye ıhlamur ağacı dikti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, koronavirüs nedeniyle dönem sonu yemeğini 100. Yıl Bahçe Lokantası’nda verdi. Divan üyelerinin katıldığı yemek öncesi bahçeye ıhlamur ağacı diken Şentop, daha önceki dönemlerde açık olan ancak kapatılan bahçe lokantasının açılması için kendilerine talep geldiğini hatırlatarak, Meclis’te konukları ağırlayacak kapsamlı bir lokanta olmadığı için yeniden açmayı tercih ettiklerini söyledi.

Şentop 12 Temmuz itibariyle 2 yıllık yasama döneminin sonuna geleceğini belirterek, şunları açıkladı:

“Ben böyle bir arada olmamızı, bilhassa dönem sona erdiği için arzu ettim. Bir nevi tabiri caizse, dönemin veda yemeği. 16 aydır görevdeyim, birlikte çalışmalar yürüttük. Zaman zamar tartıştığımız, anlaşamadığımız dönemler olmuştur. Ama 12 Temmuz itibariyle bu 2 yıllık yasama dönemini tamamlamış oluyoruz. Ondan sonra yeni bir dönem. Devam edecek arkadaşlarımız olur, olmaz. Ama dönem itibariyle tamamlamış bulunuyoruz. Bu sebeple birlikte bir arada olalım, birlikte yemek yiyelim, buranın da açılışını böylece gerçekleştirmiş olalım diye düşündüm. Bir de haklarımızı helal edelim diye bir araya gelmeyi arzu ettim. Hakkınızı helal edin, ben de helal ediyorum. Hayırlı olsun.”

Şentop yemeğe katılanlara fesleğen ve çam fidesi hediye etti.

100. YIL BAHÇE LOKANTASININ 671 KİŞİLİK KAPASİTESİ VAR

100. Yıl Bahçe Lokantası’nın milletvekili ve personel bölümü dahil 671 kişilik hizmet kapasitesi bulunuyor. Bina; milletvekili, personel ve mutfak bölümleri olmak üzere koridorlarla birbirine bağlanarak bütünlük arz eden üç ayrı bölümden oluşuyor. Binanın formu, arazideki mevcut ağaçları koruyacak şekilde tasarlandı. Peyzaj çalışmaları kapsamında 4780 mekrekarelik alana otomatik sulama sistemi kurularak çimlendirilme yapıldı. Mevcut şelale, bahçenin tasarımına uygun şekilde revize edilerek aktif hale getirildi.

Bahçede mevcut çınar, meşe, ıhlamur, iğde, mazı ve ceviz ağaçları binanın mimari tasarımı kapsamında değerlendirilerek korunmuş; ayrıca morsalkım, kırmızı çınar, yapraklı akçaağaç, huş ağacı, söğüt, erguvan, tersdut, piramit, porsuk gibi türlerden oluşan 50 adet ağaç ile birlikte toplam 10.800 adet bitki, çalı ve çiçek dikimi gerçekleştirildi.

Peyzaj çalışmaları çerçevesinde eski bitkiler korunarak ıslah edilmiş ayrıca, ortanca bahçesi, gül bahçesi, adaçayı, kekik, biberiye ve lavanta türlerinden oluşan aromatik bitki bahçesi gibi alanlar yaratılarak bina ve peyzaj konseptlerinin bütünleşmesi sağlandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.