Akar, Kocaeli'nin ve bölgenin en cazip kayak merkezi olan Kartepe’nin; 2004 yılında hizmete açıldığını, 1600 Metre yükseklikte olan Kartepe’nin geçen yaklaşık 16 yılda yapılan hizmetler konusunda sıkıntılar yaşadığını söyledi.
''Yılda Bir Günlük Hizmet Olmasın'' 16 yıl sonra ilk kez yapılan Karfest’in bölgenin tanıtımı için olumlu bir adım olduğunu belirten Akar, bunun sadece 1 günlük bir etkinlik olarak kalmamasının önemine vurgu yaptı. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, zirve bölgesinin 16 yıl önce tek bir otele tabiri caizse peşkeş çekildiğinin altını çizerek, 3.460 dönüm arazinin teşvik altında bir kişiye verildiğini bunun dışında da başka bir otelin tesisin bulunmamasının turizmi olumsuz etkilediğini söyledi. Vatandaşların, festivalde yapılan ücretsiz hizmetlerden yararlanarak belki de birçoğunun ilk defa zirveye çıktığına dikkat çeken Akar, ''Neden, çünkü deyim yerindeyse zirveye çıkana kadar cebinizde ne varsa vermek durumunda kalıyorsunuz. Belirli bir noktadan sonra aracınızla çıkmak için 30 TL ödüyorsunuz, Telesiyejle kısa bir tur atmak isterseniz 30 TL, bir çay için 10 TL, Ekmek arası bir sucuk yiyelim derseniz 30 TL ödüyorsunuz. 4 kişilik bir aile ile çıktığınızı düşünün… Birkaç saatlik kar keyfinin maliyeti neredeyse bir asgari ücretin yarısı oluyor'' dedi. Bu yüzden belki de bölgede yaşayan vatandaşların ilk defa Karfest ile bu güzelliğin tadını çıkardığını belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, asıl tadını çıkaranların ise burada tekele sahip olan işletmenin olduğunu söyledi.
''En Az Hizmet de En Pahalı Hizmet de Kartepe'de'' Yıllardır konuşulan Teleferik projesine ilişkin konuşan Akar, ''Öncelikle bölgemizde otel ve tesislerimizi çeşitlendiremediğimiz gibi yıllardır bir Teleferik projesini dahi hayata geçirememiş beceriksiz yönetimlerle karşı karşıyayız. Birçok kayak merkezi bu tip projeleri açılışı ile birlikte hayata geçirirken Kartepe'de 16 yıldır sadece seçim dönemlerinde parlak broşürlerde Teleferiği görebiliyoruz'' dedi.
''Allah’ın Vermiş Olduğu Dağa Sahibiz'' Yaşanan problemlere ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar şunları belirtti; ''Yine yol problemimiz var, yol üzerinde tesis problemimiz var, mevcut 3 yol bulunuyor ancak Derbent ve Suadiye’den çıkan yolların tekrar düzenlenmesi gerekiyor. Ulaşım sorunlarını çözemediğimiz gibi tanıtımda da sıkıntılarımız var. Şöyle yakın ülkelere baktığımızda Bulgaristan'da hemen hemen aynı yıllarda faaliyete geçmiş olan Bansko Kayak Merkezi'nde 117 otel bulunurken Kartepe ve çevresinde sadece 5 otel bulunuyor, Kartepe’nin etrafında 20 milyon kişi yaşıyorken, Bansko çevresinde sadece 2 milyon kişi yaşıyor. Ancak Bansko’da 27 Lift varken Kartepe'de 3 Lift bulunuyor ve vermiş oldukları hizmete baktığımızda Kartepe'de saatte 2 bin kişi liftlerden yararlanırken, Bansko'da saatte 24 bin kişi yararlanıyor. Yukarıda vermiş olduğum nüfus ve rakamlar gösteriyor ki bugüne kadar sadece Allah’ın vermiş olduğu bir dağa sahibiz'' dedi.
''Ülkenin En Olanaksız Merkezi'' Ülkemizdeki diğer kayak tesisleri ile Kartepe’yi karşılaştıran Akar, ''yurt dışına gitmemize gerek de yok, şöyle ülkemizdeki kayak merkezlerine baktığımızda Kartepe’nin nasıl sahipsiz olduğu görülecektir. Komşumuz Uludağ'da 50’den fazla otel bulunuyor. Yarısı kamuya ait bunların. Sadece kayak değil; buz pateni, kar motoru, kızak, ATV gibi imkanlar sağlanıyor. Yine Erciyes’e baktığımızda 20’nin üzerinde konaklama tesisi, 30’un üzerinde pist bulunuyor. Kartepe’ye baktığımızda kolay ve zor olmak üzere 10 pist bulunuyor. Palandöken'de 4 ve 5 yıldızlı olmak üzere birçok otel bulunurken fiyatlara baktığımızda ise yarı yarıya ucuz olduğunu görmekteyiz, dedi.
''Her Gün Festival Olsun''
Yapılması gerekenleri sıralayan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar şunları söyledi; ''16 yıl sonra da olsa yapılan Karfest ile birlikte bölgedeki turizme ilişkin gerekli adımlar atılmalıdır. Öncelikle Kartepe’deki tekel düzenine son verilmesi gerekiyor. Yeni otellerin, konaklama ve tesislerin yapılmasına imkan verilerek hareketlilik sağlanmalıdır. Orman İşletmesinin bu yollar üzerinde gerekli alanları oluşturup vatandaşların hizmetine sunması gerekiyor.16 milyon nüfusa sahip İstanbul, Kartepe bölgesinin en büyük pazarı durumunda olmasına rağmen bölgesel trenler azaltılmış Derbent istasyonu 5 yıl gibi uzun bir süredir kapanmıştır. Bu yüzden bir an önce tren seferleri tekrar düzenlenerek durak sayısında artışa gidilmelidir. Teleferik projesi hayata geçirilmeli, yeni kayak pistleri hayata geçirilmelidir. Kamuya ait tesislerin de varlığı hem bölge insanları hem de tüm yurttaşlarımızın bu bölgedeki imkanlardan yararlanmasını sağlayacaktır. Bölgemizdeki öğrencilerimiz Kartepe ile ilgili bilgiye de sahip değiller, onları bununla tanıştırmamız gerekiyor. Bunun için gençlerimize fırsat yaratmamız gerekiyor. Geleceğin Milli sporcularını buradan çıkarabiliriz. Hiçbir merkezde olmayan astronomik fiyatlar Kartepe’de bir an önce düşürülmelidir. Bu fiyatlar ve imkanlarla vatandaşlarımız yılda sadece 1 gün Kar ve Kar sporlarından yararlanabilecektir'' dedi.